Kıbrıs Turizmi ile ilgili güncel haberleri bulabileceğiniz bir gezi / seyahat / Otel sitesi..

Sayfa Adresi : https://www.turizmkibris.com/haber-detay/3382_ankara-2026-yili-turk-dunyasi-turizm-baskenti-oldu

TURİZM

Tümü

Ankara, 2026 yılı ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ oldu

(2 Gün, 14 Saat önce) 0 Yorum
Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara, 2026 yılının Türk Dünyası Turizm Başkenti oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Ankara, 2026 yılı ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ oldu!

Tarihiyle, kültürüyle, ruhuyla bu unvan Ankara’mıza çok yakıştı.

Bugün, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla, başkentimiz Ankara 2026 yılı için 'Türk Dünyası Turizm Başkenti' ilan edildi.

Ankara; Gordion’dan Anıtkabir’e, Roma Hamamı’ndan CSO Ada Ankara’ya uzanan zengin mirası, müzeleri, sanat kurumları ve kültürel çeşitliliğiyle Türk dünyasının ortak hafızasını yansıtan nadide şehirlerimizden biri.

Anadolu'nun kalbinde yükselen bu kadim başkent, artık yalnızca Türkiye’nin değil, Türk dünyasının da kültür ve turizm vitrini olacak.

2026 boyunca Ankara’yı hep birlikte keşfedecek, başkentimizin sahip olduğu değerleri kardeş halklarla buluşturmaya devam edeceğiz.”

Hashtag :

YORUMLAR

Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

YORUM YAZ

ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.