Kıbrıs Turizmi ile ilgili güncel haberleri bulabileceğiniz bir gezi / seyahat / Otel sitesi..

Sayfa Adresi : https://www.turizmkibris.com/haber-detay/3156_iste-2025-in-ilk-bes-ayinda-hava-yolu-ile-seyahat-

TURİZM

Tümü

İşte 2025’in ilk beş ayında hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısı

(6 Gün, 10 Saat önce) 0 Yorum
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025’in ilk beş ayına ait hava trafiği verilerini açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025’in ilk beş ayına ait hava trafiği verilerini açıkladı. Türkiye genelindeki havalimanlarında Ocak-Mayıs döneminde toplam 85 milyon 420 bin yolcu ağırlandı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla uçak trafiğinde yüzde 6,5, yolcu sayısında ise yüzde 3,5 artış yaşandı.

Mayıs ayında iç ve dış hatlarda yaklaşık 21,2 milyon yolcu seyahat etti. Bu ayda uçak trafiği 215 bini geçerek yüzde 7,3 artış sağladı. Yük taşımacılığı ise 1,8 milyon tonu aştı.

Yılın ilk beş ayında İstanbul Havalimanı, 31,8 milyon yolcu ve 213 bine yakın uçak trafiğiyle zirvede yer aldı. Mayıs ayında tek başına 7 milyona yakın yolcuya hizmet verdi. Sabiha Gökçen Havalimanı ise aynı dönemde 18 milyonu aşkın yolcu ağırladı.

Antalya, İzmir, Muğla ve Alanya’daki turizm havalimanlarında toplam 16,3 milyon yolcu trafiği gerçekleşti. Antalya Havalimanı 9,5 milyon yolcuyla bu alanda başı çekti.

Hashtag :

YORUMLAR

Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

YORUM YAZ

ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.