Kıbrıs Turizmi ile ilgili güncel haberleri bulabileceğiniz bir gezi / seyahat / Otel sitesi..

Sayfa Adresi : https://www.turizmkibris.com/haber-detay/5769_ucuslar-artik-tek-noktadan-takip-edilecek-bakan-ur

TURİZM

Tümü

Uçuşlar artık tek noktadan takip edilecek! Bakan Uraloğlu duyurdu

(37 Gün, 5 Saat önce) 0 Yorum
DHMİ tarafından geliştirilen Uçuş Rehberim Mobil uygulaması ile uçuş takibi ve havalimanı içi navigasyon gibi hizmetler tek bir noktadan sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Uçuş Rehberim Mobil uygulamasıyla yolcuların uçuş takibinden havalimanı içi navigasyona, ücretsiz internetten araç konumunun kaydedilmesine kadar birçok hizmete tek uygulamadan erişebileceğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu, Ekim 2020’de kamuoyuna tanıtılan Uçuş Rehberim’in iOS ve Android işletim sistemlerinde hizmet verdiğini belirterek uygulamanın yolcuların seyahat ve iletişim ihtiyaçlarını dijital ortamda tek noktadan karşılamayı amaçladığını söyledi.

ANLIK OLARAK UÇUŞLAR İZLENEBİLECEK
Uraloğlu, yolcuların seyahatleri başlamadan uçuşlarına ilişkin bilgilere cep telefonlarından erişebildiğini kaydetti. Uraloğlu, “Uçuş takip özelliği ve anlık bildirimlerle yolcularımız uçuşlarına ilişkin bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor. Canlı uçuş takip sistemimiz sayesinde Türkiye hava sahasındaki iç hat, dış hat ve transit uçuşlar da harita üzerinden anlık olarak izlenebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Uçuş Rehberim’in bugüne kadar 623 binden fazla indirildiğini belirten Uraloğlu, uygulamayla uçuş bilgilerinin yanı sıra havalimanındaki yolculuğu kolaylaştıran hizmetlerin de kullanıcıların erişimine sunulduğunu kaydetti.

ulaştırma ve altyapı bakanı abdulkadir uraloğlu


52 HAVALİMANINDA İNTERAKTİF HARİTA
Uraloğlu, 52 havalimanının kat planları baz alınarak hazırlanan interaktif haritalarla yolculara havalimanı içerisinde navigasyon imkânı sağlandığını bildirdi.

Uraloğlu, “52 havalimanımızın interaktif haritalarıyla yolcularımız bulundukları noktadan uçuş kapılarına kadar rota oluşturabiliyor. Yolcularımız ‘Kapıya Git’ özelliğiyle uçuş kapısının konumunu kat planları üzerinden görebiliyor, bulunduğu noktadan kapıya kadar rota oluşturabiliyor. Böylece havalimanı içerisinde gitmek istedikleri noktaya uygulama üzerinden kolaylıkla ulaşabiliyor.” dedi.

“ARACIM NEREDE?” İLE PARK YERİ CEP TELEFONUNDA
Uçuş Rehberim’in otopark kullanımını kolaylaştıran özellikler de sunduğuna dikkati çeken Uraloğlu, “Havalimanına aracıyla gelen yolcularımız ‘Aracım Nerede?’ hizmetiyle araçlarının konumunu fotoğrafıyla birlikte kaydedebiliyor ve dönüşlerinde araçlarını bıraktıkları noktaya kolaylıkla ulaşabiliyor.” diye konuştu.

Uraloğlu, uygulama üzerinden havalimanlarına ilişkin ulaşım bilgilerinin de görüntülenebildiğini bildirdi.

AYLIK 2 GB ÜCRETSİZ İNTERNET
Uçuş Rehberim kullanıcılarına ücretsiz internet hizmeti de sunduklarını belirten Uraloğlu, “DHMİ tarafından işletilen havalimanlarımızda uygulama kullanıcılarımıza aylık 2 GB ücretsiz Wi-Fi imkânı sağlıyoruz. Yolcularımız bu hizmetten havalimanlarımızın iç ve dış hatlar, gelen ve giden yolcu alanları ile kara ve hava tarafındaki bölümlerinde yararlanabiliyor.” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER “ÇEK-GÖNDER” İLE İLETİLEBİLİYOR
Uraloğlu, yolcuların “Çek-Gönder” hizmeti aracılığıyla havalimanlarına ilişkin görüş ve önerilerini hızlı bir şekilde DHMİ’ye iletebildiklerini belirterek memnuniyet anketleri üzerinden de geri bildirimde bulunabildiklerini söyledi.

Hashtag :

YORUMLAR

Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!

YORUM YAZ

ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.