Turizm Güncel – Dış Haberler
Almanya’da otelcilik sektörü, artan maliyetler ve küresel belirsizliklere rağmen 2026 yılına ilişkin beklentilerini yukarı yönlü revize etti. Hotel ve Reise vor9 tarafından yapılan güncel ankete göre, otel yöneticilerinin yüzde 48’i 2026’nın “çok olumlu”, yüzde 38’i ise “genel olarak olumlu” geçmesini bekliyor.
Yaklaşık 350 turizm ve konaklama profesyonelinin katıldığı ankette, otelcilerin beklentilerinin seyahat acenteleri ve tur operatörleriyle büyük ölçüde örtüştüğü görüldü. Katılımcıların yaklaşık yüzde 95’i için maliyetler ve fiyatlar en belirleyici başlık olurken, otel yöneticilerinin üçte ikisi enflasyonu temel sorunlar arasında gösterdi.
İşgücü piyasası yüzde 58 ile öne çıkan bir diğer gündem maddesi olurken, jeopolitik gelişmelerin sektöre etkisi yüzde 55 oranında önemsendi. Otelcilerin yüzde 80’i 2026’da son dakika rezervasyonlarının belirleyici olacağını öngörürken, erken rezervasyonlara güvenenlerin oranı yüzde 20’de kaldı. Buna karşılık katılımcıların yüzde 85’i ülkede seyahat talebinin güçlü kalmasını bekliyor.
Kişisel kariyer beklentileri açısından ise otel yöneticilerinin yüzde 62’si 2026’ya nötr bakarken, yaklaşık üçte biri olumlu beklenti dile getirdi. Açık şekilde karamsar olanların oranı ise yalnızca yüzde 5’te kaldı.













